Alexander Isak blev målskytt för fjärde matchen i rad mot Leganes i ligan Foto: TT Nyhetsbyrån

Isak målskytt för fjärde matchen i rad

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak är glödhet just nu och visar storform i Spanien. I bortamötet Leganes dundrade han in ledningsmålet för sitt Real Sociedad efter drygt 20 minuters spel. Det var den fjärde raka matchen som Isak har hittat nätet men det blev betydelselöst, då hemmalagets Oscar dundrade in en frispark med matchens sista spark.

Med mindre än ett halvår kvar tills fotbolls-EM visar Alexander Isak storform i Spanien. Efter att i onsdags ha gjort två mål mot Osasuna i cupen, lät han det inte ta mer än 20 minuter i mötet med Leganes innan han noterades för sitt sjätte ligamål – elfte för säsongen, inklusive liga- och cupspel.

Isak fick bollen utanför straffområdet och visade prov på bestämdhet pricksäkerhet när han placerade bollen i burgaveln.

Leganes avgjorde på matchens sista spark

SVT:s fotbollsexpert, Daniel Nannskog berättade i veckan att han ser en tydlig utveckling i 20-åringens spel.

– Jag tycker man ser en skillnad nu jämfört med tidigare under säsongen. Jag tycker han ser snabbare ut, det är bättre klipp i steget. Så fort bollen närmar sig straffområdet är han tydlig i sina löpningar och man letar ofta efter honom i den sista tredjedelen. Det är ett tecken på att han stiger i status inom laget, sa Nannskog efter Isaks två mål mot Osasuna.

– Det är jäkligt kul att se den här utvecklingen och det lovar gott inför EM. Väldigt bra för landslaget.

Målet blev dock betydelselöst för Sociedad då Leganes vände matchen. Det avgörande målet kom i den 95:e minuten, en stenhård frispark, slagen av Oscar, från långt håll som borrade sig in i krysset.

La Liga

CD Leganés logo

CD Leganés

2 - 1

Real Sociedad logo

Real Sociedad

Estadio Municipal de Butarque, Leganés
Publik: 10842
Domare: Mario Melero López

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.