Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isak missade senaste matchen mot Serbien.

Isaks oro: ”Inte hundra procent”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak stod över en träning inför Serbienmatchen på grund av känningar.

På fredagen vilade han igen från träning och gav besked på pressträffen.

– Det är inte hundra procent i dag, säger han.

Isak startade de två inledande matcherna av Nations League-gruppen mot Slovenien och Norge, men utgick redan i 65:e minuten i matchen mot Norge.  

Två dagar senare stod han över den kollektiva träningen på grund av “en känning” . Han var med i truppen till torsdagens hemmamatch mot Serbien men spelade ingenting. Under fredagen var han med på landslagets presskonferens.

– Det är okej, jag vilade lite idag med förhoppningen på att träna för fullt imorgon. Det är fortfarande två dagar kvar men målet är att vara helt redo mot Norge, säger Isak.

”På söndag jag ska vara hundra”

Är du hundra procent nu?

– Det är inte hundra procent i dag i och med att jag inte tränade, men det är på söndag jag ska vara hundra.

På söndag möter Sverige Norge på bortaplan och jagar revansch efter torsdagens förlust.

– Det var inget bra resultat för oss, vi vill vinna matcher. Sen fick man se många individuellt bra prestationer, det finns en del potential. Vi blev lite ihåliga, men det är inte konstigt om du kollar på vår startelva där vissa inte har spelat så mycket.

Mental påfrestning

Anfallaren har gjort tio mål på 41 matcher i alla tävlingar med sin spanska klubb Real Sociedad. Matchen mot Norge är säsongens sista.

– Det är inte bara krävande fysiskt utan även mentalt. Det ska bli skönt att kunna stänga av helt.

I det förra mötet mellan de nordiska länderna hyschade Erling Braut Haaland de svenska fansen vid ett målfirande. Isak planerar inte att ge tillbaka om han gör mål i Oslo.

– Nej, alla firar på sina egna sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.