Isaks succéinhopp i derbyt

Alexander Isaks strålande form håller i sig.

Han gjorde ett succéinhopp med mål och assist i 2-1-vinsten mot Athletic Bilbao.

– Allt han rör vid går in, säger Real Sociedads tränare Imanol Alguacil enligt Mundo Deportivo.

Alexander Isak gjorde stor succé på Santiago Bernabeu i torsdags. Han levererade två fullträffar och sänkte storlaget i spanska cupen.

I derbyt mot Athletic Bilbao fick han inleda på bänken. Men i den 55:e minuten byttes Isak in.

20-åringens inhopp gjorde att hemmalaget började skapa flera målchanser på kort tid.

Mål och assist

Efter tio minuter lurade han Bilbaos försvar och gav Portu ett kanonläge i straffområdet. Portu sköt in 1-0 till Real Sociedad.

Inaki Williams stod också för ett succéinhopp. Han kom in samtidigt som Isak och levererade 1-1 i den 72:e minuten.

Men återigen fick Isak det sista ordet.

Den svenske landslagsspelaren ordnade 2-1 till Sociedad tio minuter senare. Anfallaren har nu gjort tolv mål på tolv matcher.

– Han är inne i en härlig period, allt han rör vid går in. Men utan hjälp av lagkamraterna hade det varit omöjligt, säger Real Sociedads tränare Imanol Alguacil enligt Mundo Deportivo.

Segern innebär att Real Sociedad är på sjätte plats i spanska ligan.

SVT Sport förklarar: Isaks väg till toppen på 60 sekunder