Foto: Bildbyrån

Isaks show mot Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Mål. Mål. Assist.

Alexander Isak hade stor show på Santiago Bernabéu i kväll.

Hans Real Sociedad är därmed klara för semifinal i spanska cupen efter vinst med 4-3 mot Real Madrid.

Alexander Isak bjöd på två mål inom loppet av två minuter i inledningen av andra halvlek.

Det första målet kom i 54:e matchminuten där han slog till med en vänstervolley i straffområdet. Bara två minuter senare fick han ett gyllene läge i straffområdet som han förvaltade genom att dunka upp bollen i första krysset. Målet innebar 3-0 till Real Sociedad.

– Jag är väldigt glad över att kunna bibehålla den här formen, och att vi kan vinna matchen är otroligt, säger Isak till spansk tv efter matchen.

Och det vara nära att bli ett äkta hattrick för svensken inom loppet av fem minuter. Strax innan han gjorde sitt första mål för kvällen hade han en boll i mål. Det dömdes dock korrekt bort för offside.

Bakom allt

Men målen var inte det första Isak bjöd på i matchen.

I den första halvleken drev han fram med bollen en bit utanför straffområdet och drog i väg ett skott, hårt bevakad av Madrid-spelare. Skottet ställde Alphonse Areola i målet som lämnade en retur rakt ut till Martin Ödegaard, som enkelt kunde slå in 1-0 mellan benen på målvakten.

Innan halvleken var slut hade Isak även löpt sig till två bra lägen – men båda gångerna sköt han över.

Krönte kvällen med assist

Innan Isak klev av planen i den 70:e minuten hann han med att leverera en perfekt assist. Han drev fram längs med högerkanten och hittade in till Mikel Merino med en distinkt passning. Merino kunde enkelt rulla in 4-1 några meter från straffområdet i den 69:e minuten.

Däremellan hade Madrid reducerat till 1-3 genom Marcelo i den 59:e minuten. Och i den 81:a minuten reducerade Madrid ytterligare en gång, till 2-4 genom Rodrygo, efter att ha fått ett mål bortdömt bara minuten tidigare.

Dramatiskt avslut

Med både Alexander Isak och Martin Ödegaard utbytta blev det dramatik i slutet av matchen.

I den 94:e minuten satte Nacho 4-3 med ett nickmål. Madrid fortsatte att trycka på och avslutade matchen med en man mer efter att Andoni Gorosabel dragit på sig sitt andra gula kort för kvällen.

Men Real Sociedad höll undan och vann med 4-3. De är därmed klara för semifinal i spanska cupen och slår ut Madrid på Santiago Bernabéu.

– Vi har hela tiden vetat om att vill vi ta oss till final måste vita oss förbi stora lag och vara på topp. Vi gjorde en fantastisk match, även om vi släppte in dem i matchen i slutet – men vi förtjänade att vinna, säger Isak.

ARKIV: Isak målskytt för fjärde matchen i rad (2 februari 2020)

Copa del Rey

Real Madrid

3 - 4

Real Sociedad

Bernabéu, Madrid
Publik: 64012
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.