Island firar mål mot Rumänien. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Islands dröm om EM lever

Gylfi Sigurdsson blev stor hjälte för Island.

Med två mål – båda med vänsterdojan – sköt han Erik Hamréns Island ett steg närmare EM.

Laget vann med 2-1 mot Rumänien och möter nu Ungern.

Playoff-mötet mellan Island och Rumänien skulle ha avgjorts över två möten i våras. Men på grund av coronapandemin blev det en match i kväll.

Gylfi Sigurdsson hade en fin kväll för Island.

EM-kval fotboll

Han sköt in 1-0 efter en dryg kvart. I den 27:e minuten trodde islänningen att han hade utökat när lyfte in bollen i mål, men målet godkändes aldrig på grund av offside.

I den 35:e minuten kom ändå målet. Sigurdsson sköt vackert in 2-0 med vänsterdojan.

Reducerade på straff

Det rumänska landslaget började jaga mål för att komma in i matchen. Efter en dryg timme kom utdelningen. Rumänien fick straff och Alexandru Maxim tryckte in 2-1. Men närmare än så kom inte Rumänien.

Det återstår en motståndare för Island innan laget får spela EM. Ungern väntas i en avgörande match den 12 november.

MER FOTBOLL: Se målet som ser till att Norge missar EM:

Fakta: Så här avgörs playoff-finalerna

Åtta lag ska kämpa om fyra platser i sommarens EM-slutspel. De avgörande finalerna i playoff spelas den 12 november.

Division A: Ungern–Island. Vinnaren spelar i EM-grupp F med Portugal, Frankrike och Tyskland.

Division B: Nordirland–Slovakien. Vinnaren spelar i grupp E med Spanien, Sverige och Polen.

Division C: Serbien–Skottland. Vinnaren spelar i grupp D med England, Kroatien och Tjeckien

Division D: Georgien–Nordmakedonien. Vinnaren spelar i grupp C med Nederländerna, Ukraina och Österrike.