Zlatan Ibrahimovic och Jennifer Wegerup. Foto: Bildbyrån

Italien-korrespondenten: ”Han är någon form av kunglighet”

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Janne Andersson att Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i det svenska landslaget.

Reaktionerna har varit många världen över, inte minst sagt i Italien.

– Det är en nyhet som mitt i covid-eländet fått mycket stort genomslag,  säger SVT:s Italien-korrespondent Jennifer Wegerup.

Zlatan Ibrahimovic valde att tacka för sig i det svenska landslaget efter EM 2016. Sedan dess har han inte spelat i den blågula-tröjan. Tills nu.

När Janne Andersson i går presenterade den trupp som ska inleda VM-kvalet nästa vecka fanns 39-åringen med på listan.

Reaktionerna i Italien, har varit många och starka. Enligt SVT:s korrespondent Jennifer Wegerup har hennes telefon varit het sedan beskedet kom.

– Det är ett otroligt stort besked, inte minst sagt i Italien där han är någon slags form av kunglighet. Det kan låta överdrivet men det är på den nivån Zlatan är här, även utanför fotbollsplanen, säger Wegerup.

– Det har varit mycket på morgonen i sportsändningarna och stora rubriker i tidningarna.

”Han är en sådan gudabenådad fotbollsspelare”

Att ”Ibra” är en profil i Italien har att göra med flera olika saker, och inte bara hans prestationer på fotbollsplanen. Wegerud menar att när hon först träffade honom var han en ung och kaxig kille. Och att han sedan dess bara vuxit och vuxit.

– Förutsättningarna är att han är en sådan gudabenådad fotbollsspelare. Sen handlar det om hans person. Italienarna gillar Zlatan, individualisten, det självironiska, det ärliga. Ibland kan vissa tycka att han är dryg och divig, säger hon och fortsätter:

– Men Zlatan är Zlatan – du vet vad du får. Han är en rak person och det gillar man här.

AKRIV: Zlatan nådde milstolpe – 500:e klubblagsmålet (7 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.