Kosovare Asllani. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förlust i Italien efter många missar

Det blev förlust med 1–0 (0–0) för de svenska damerna i träningslandskampen mot Italien.

Det i en match där Sverige förde spelet och hade flest chanser.

– Vi skapar ju chanser matchen igenom, men det är bara en sådan match när vi inte får dit bollen, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Unga målvakten Zecira Musovic fick chansen för Sverige mot Italien i Cremona.

Och Musovic och den nya trebackslinjen fick mycket att göra inledningsvis.

Damlandslaget i fotboll

Men sedan lugnade det ner sig.

Men ett lite onödigt misstag i början på den andra halvleken, direkt efter tre riktigt bra svenska lägen, gjorde att Musovic släppte retur och Daniela Sabatini kunde slå in matchens enda mål.

Men det borde ha varit fler mål i matchen. För Sverige som efter en svag inledning hade en handfull riktigt bra lägen att göra mål.

Kosovare Asllani, som inledde på bänken mot Norge, startade mot Italien, som lagkapten när Nilla Fischer och Caroline Seger saknades. Och Asllani fick kämpa i början, Italien var bättre och hade kontrollen på mitten. Ganska tidigt fick Asllani dra på sig ett gult kort då hon kom på efterkälken.

Skapade matchens första chans

Sverige skapade, i en kontring, matchens första riktiga målchans då Sofia Jakobsson passade in bollen till Stina Blackstenius, som dock inte nådde fram. Några minuter senare kom Jakobsson fri , men hann aldrig få ordning på bollen. Och på den efterföljande hörnan fick dock Jakobsson tid att skjuta. Men hon sköt över i ett riktigt bra läge.

Det svenska kantspelet blev bättre efterhand och både Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani hittade Stina Blackstenius med fina instick. Blackstenius hade ett skott i nät precis innan paus, men målet dömdes bort för offside.

– Vi skapar tillräckligt mycket för att vinna, men vi har en del detaljer att jobba på, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Sverige fortsatte som det hetare i laget i andra halvlek. Och på en hörna borde Linda Sembrandt ha gjort mål då hon sköt på ett försvarsben på mållinjen. Direkt efter kom Sofia Jakobsson fri, men målvakten räddade. Och sedan kom Kosovare Asllani först in på ett inlägg och nickade i ribban innan hon fick en smäll.