Italiens återkomst: Tillbaka i VM efter 20 år

Uppdaterad
Publicerad

Sen några år tillbaka satsar det italienska förbundet allt mer på damfotboll. Storklubbarna startar dam- och flicklag och damlagens serie A-matcher sänds i tv. Renässansen ger resultat också på landslagsnivå – i Frankrike spelar Italiens damer VM för första gången på 20 år.

Se SVT Sports reportage om damfotbollens utveckling i Italien, första delen i serien Fotbollens nya planhalva i spelaren ovan. Se fler delar nedan.

Fotbollens nya planhalva

Fotbolls-VM i Frankrike närmar sig med stormsteg. SVT Sport skildrar damfotbollens utveckling runtom i världen i en ny serie: Fotbollens nya planhalva. Hur ser flickor och kvinnors möjligheter att spela fotboll ut våren 2019? Serien består av ett antal reportage på SVT Sport som publiceras i maj och juni och ett Korrespondenterna special som sänds den fjärde juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.