Foto: Grafik: Albert Engströmer

SVT Sport skildrar damfotbollens utveckling i ny satsning

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i världen tar damfotbollen kliv framåt. Sommarens fotbolls-VM väntas bli en publikfest med rekordmånga biljetter sålda på förhand. Fram till mästerskapet skildrar SVT Sport damfotbollens utveckling i en ny reportageserie.

Våren har gått i publikrekordens tecken. I mars slogs det rekord i spanska damligan när Atlético Madrid och Barcelona möttes i finalen inför 60 000 åskådare. En vecka senare noterades ett nytt rekord för Italiens damliga när 39 000 åskådare såg matchen mellan Juventus och Fiorentina. Storklubbarna i Europa satsar allt mer på damfotboll och det ger resultat.

Herrfotbollen dominerar fortfarande stort – manliga fotbollsspelare tjänar mer pengar och har bättre förutsättningar att utöva sin idrott – men damfotbollen tar ytterligare kliv framåt i med- och motgång.

I Fotbollens nya planhalva skildrar SVT damfotbollens utveckling runt om i världen.

Flera reportage kommer att publiceras hos SVT Sport, dessutom sänds ett Korrespondenterna special den 4 juni om flickors möjligheter att utöva fotboll i olika delar av världen. Alla delar av serien kan du se i SVT Play.

Se första avsnittet i serien här nedan.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Italiens återkomst: Tillbaka i VM efter 20 år

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer