Wembley Stadium Foto: Bildbyrån

Publikrekord väntas i damernas FA-cupfinal

Uppdaterad
Publicerad

West Ham och Manchester City möts i finalen av FA cupen nu på lördag. Då förväntas det tidigare publikrekordet från förra årets FA cup-final att bli slaget. Då kom 45 423 för att se Chelsea mot Arsenal. Inför helgens drabbning har redan 52 000 biljetter sålts.

Damfotbollen i Europa har ett uppsving publikmässigt.

För det fortsätter att sättas publikrekord i Europa. Först såg över 60 000 Atletico Madrid mot Barcelona i mars i år, vilket var nytt publikrekord för damfotboll i Spanien. Samma månad såg dessutom nästan 40 000 Juventus mot Fiorentina i Serie A, vilket var nytt rekord för damfotboll i Italien.

I går var det 52 000 sålda och utdelade biljetter till matchen på Wembley Stadium. Biljettförsäljningen fortsätter dagarna intill match, så även om alla med biljetter inte dyker upp, förväntas alltså det tidigare rekordet på 45 423 personer att bli slaget.

Långt kvar till damrekordet i England

Publikrekordet för damfotboll i England är dock ett gammalt rekord, inte ännu slaget. 1920 såg 53 000 Dick, Kerr Ladies mot St Helenas damer på Goodison Park.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.