Janne Andersson och Blågult stängde träningen. Foto: TT

”Jag är en vän av ordning – det är osportsligt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att den svenska träningen skulle vara stängd kunde den ses av det spanska lagets scouter i pressrummet inför EM-kvalmötet i morgon.
Något som fick förbundskapten Janne Andersson att reagera:
– Jag är en vän av ordning och det är osportsligt, man ska inte få ha det så, säger Janne Andersson på presskonferensen inför matchen.

Sverige ville ha en stäng träning inför EM-kvalet mot storlaget Spanien i morgon. De fick de inte. Träningen visades trots det på skärmarna i pressrummet, något som fick Janne Andersson att reagera.

– Man klarar nog att zooma in i efterhand, säger Janne Andersson på presskonferensen efter träningen.

– Jag är en vän av ordning och reda och tycker att det är lite osportsligt om det finns ett regelverk som säger att man ska ha en stängd träning. Det är Jakob (Kakembo Andersson, presschef) och Stefan (Pettersson, landslagschef) som får agera och de får agera kraftfullt i den frågan så småningom, säger Andersson och ler skämtsamt.

Annars var det mesta frid och fröjd i det svenska laget. Alla spelare utom Andreas Granqvist är friska att spela och veckan har varit bra.

– Vi har haft en väldigt bra vecka, alla utom Granqvist är friska, säger Janne Andersson.

Sportbladet har pratat med den svenska landslagschefen Stefan Pettersson.

”Vad Spanien tycker om oss är ointressant”

– Självklart. Det är inte acceptabelt att de filmar en träning när den är stängd. Vi har redan pratat med både spanjorerna och Uefa. Vi kommer också att skicka in en skrivelse som uppmärksammar att det inte är okej. Uefa har ju en matchdelegat här och det är bra att han blir uppmärksammad på sånt här direkt, säger landslagschefen till Sportbladet.

Han tror också att Sverige har en bra chans, även om motståndet är tufft.

– Det finns sätt att såra dem. Men ska man rå på dem ska man nå personbästa, den högsta nivån man, då har vi en bra chans i morgon, fortsätter förbundskaptenen.

Albin Ekdal, också på dagens presskonferens.

– Vi vet att inget är omöjligt, säger han.

Janne fick också frågan om vad han tror att Spanien tänker om Sveriges fina prestationer mot andra toppnationer, såsom Italien, Frankrike och Tyskland.

– Vad Spanien tycker om oss är ointressant, men det är viktigt att veta att vi har gjort det förr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer