Guidetti ser fram emot Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Efter 3-0 segern mot Malta på hemmaplan så åker det svenska landslaget till Madrid för en tuff utmaning mot Spanien på måndag.

– Det är en otroligt svår uppgift, men jag tror att de också har respekt för oss, säger John Guidetti till SVT Sport.

Guidetti, som kom in i 85:e minuten mot Malta, spelar till vardags i Spanien och ser fram emot utmaningen som kommer när han tillsammans med landslaget ska försöka slå Spanien.

– Vi spelar på en av de bästa arenorna i hela världen, och vi möter ett av de bästa landslagen i hela världen. Det är en otroligt svår uppgift, men jag tror att de också har respekt för oss och vet att vi är duktiga på det vi gör. Det ska bli otroligt kul, säger han.

Mot Spanien så tror Guidetti att det krävs att hela laget spelar på högsta nivå om Sverige ska kunna vinna, och att de måste se upp med att gå bort sig.

– Det handlar i slutändan att alla spelare måste göra en toppenmatch. Det räcker med att en faller bort och då går det väldigt fort. De är väldigt duktiga på att straffa, om man tappar bollen i fel tillfälle då har de såpass hög nivå att då blir man straffad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.