Sofia Jakobsson gjorde mål i en match där Tacon tappade en 3-0-ledning på 10 minuter Foto: Bildbyrån

Jakobsson målskytt när Tacon föll ihop

Uppdaterad
Publicerad

CD Tacon såg ut att vara på väg mot en bekväm seger i Primera Division. 3-0 på tavlan efter 80 minuter spelade förvandlades till en mardröm för Madridlaget. La Coruna kvitterade i den 88:e och sen på övertid fulbordade man också vändning med 4-3.

CD Tacon kom från två raka förluster men var på god väg att vända den trenden när Sofia Jakobsson satte dit 3-0 mot La Coruna. Den svenska anfallaren vek in från sin vänsterkant och och avlossade ett skott i närmsta med den svagare vänsterfoten. Skottet var inte på något sätt otagbart för Esther Sullastres i Coruna-målet men bollen letade sig in till Jakobsson stora glädje.

Blott tre minuter senare skulle dock La Coruna reducera när Maya Yamamota satte dit 3-1 i huvudstaden, och det var starten ett sanslöst tapp från Tacon. Bara sex minuter efter 3-1 kom kvitteringen genom Michelle Romero som kyligt dribblade av Tacon-målvakten Camino och satte dit 3-3.

20 sekunder in på övertiden fick La Coruna chansen på kontring. Inbytte Lourdes Moreno plockade upp bollen utanför straffområdet och skickade iväg ett curlat högerskott i högra krysset till 3-4 och vändningen var ett faktum.

Efter den svidande förlusten ska Tacon närmst bege sig till Sevilla för att möta Real Betis.

MER DAMFOTBOLL: Magdalena Eriksson målskytt för Chelsea (23 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.