Sara Jakobsson är tillbaka på planen – och har levererat direkt. Foto: Bildbyrån

Jakobsson om succécomebacken: ”Över förväntan”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrikeproffset Sofia Jakobsson är tillbaka på allvar efter den långa skadefrånvaron. Och succén har inte låtit vänta på sig. Med tre mål i de två första matcherna har Jakobsson visat att hon är redo för att ta upp kampen om en landslagsplats igen.

– Det har gått över förväntan. Jag är otroligt glad att få spela matcher igen, säger Sofia Jakobsson till SVT Sport.

Sofia Jakobsson skadade korsbandet i början av året, och efter en lång rehabilitering som bland annat gjorde att hon missade sommarens EM-slutspel, är hon nu tillbaka på allvar.

Montpellierproffsets comeback har hittills varit väldigt lyckad. I den första matchen hoppade in i andra halvlek och gjorde mål direkt, och spelade dessutom fram till tre andra mål. I onsdagens Champions League-möte med Moskva slog hon till igen – med matchens enda två mål och var en starkt bidragande orsak till Montpelleirs avancemang till åttondelsfinal.

Damlandslaget i fotboll

– Främst är jag väldigt glad att vi tog oss vidare till nästa runda, men visst är det superkul att göra två mål. Jag hade nog aldrig trott att det skulle gå så här bra direkt, jag känner mig i bra form för att ha varit borta så länge, säger Sofia Jakobsson till SVT Sport.

Hoppas på landslagscomeback

Jakobsson har inte spelat i landslaget sedan förra året, men målet är att komma tillbaka till landslaget så snabbt som möjligt. Hon blev dock inte uttagen i den senaste blå-gula VM-kvaltruppen som möter Danmark och Ungern i oktober. Istället hoppas hon på landslagscomeback den 27 november mot Frankrike.

– Jag drömmer om att få vara tillbaka i landslagssammanhang så fort som möjligt. Jag hoppas på att få fortsätta spela matcher och vara i bra form. Jag siktar in mig på november nu och drömmer om att få dra på mig landslagströjan igen, säger Sofia Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet