Jakobssons besvikelse – lämnade efter ett halvår: ”Inte det jag hade hoppats”

Uppdaterad
Publicerad

Hon bytte Real Madrid mot Bayern München i somras. Men efter ett drygt halvår i Tyskland var det dags för en ny flytt för Sofia Jakobsson – och i januari skrev hon på för amerikanska San Diego Wave.

– Blev väl inte exakt som jag hade hoppats när jag skrev på för Bayern München, säger hon till SVT Sport.

Landslagsstjärnan Sofia Jakobsson, som just är på Algarve cup med Blågult, lämnade Bayern München i somras på egen begäran. Kort efter att hon lämnat den tyska storklubben letade sig flyttlasset vidare till USA och NWSL-klubben San Diego Wave.

31-åringen var inte nöjd med sin situation i Bayern.

– Den blev väl inte exakt som jag hade hoppats på när jag skrev på för Bayern. Jag spelade inte så mycket som jag hade velat, säger Jakobsson till SVT Sport.

Hoppas på mer speltid

Nu väntar ett nytt uppdrag för yttern.

– Jag hoppas på mer speltid så att jag kan komma väl förberedd till EM och VM som kommer, säger Jakobsson och poängterar att hon vill bygga upp självförtroendet i takt med att hon får tillbringa mer tid på fotbollsplanen.

– Det betyder mycket att ha matcher i benen. Jag ser det som ett förhoppningsvis bra val.

”En bra dialog”

Jakobsson berättar att hon tidigare hade kontakt med San Diego redan före flytten till Bayern München.

– Det känns som en klubb med bra tränare och organisation och det är ett äventyr som kommer att bli inspirerande och bra för mig.

Ingen oro att det skulle påverka dina chanser i landslaget?

– Nej, presterar jag bra fotboll så ska jag vara med. Förhoppningsvis får jag spela mycket och göra det.

– Jag har också pratat med klubblaget och sagt att landslaget är väldigt viktigt. Jag har en bra dialog med klubben och klubben har det med landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.