Portugal vann oväntat mot Norge – nu väntar Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen mot Danmark ställdes in på grund av covidsmitta i det danska laget. Nu väntar hemmanationen Portugal, rankat 29 i världen, som oväntat slog Norge tidigare i veckan.

– Det är ett lag som är bollskickliga men de har framför allt väldigt snabba forwards som vi kommer behöva se upp med, säger Magnus Wikman till SVT Sport.

Tre matcher var tanken att Sverige skulle spela i Algarve cup, men den första blev inställd och Sverige vann den med 3-0 på walk over.

Nu väntar ett Portugal som är på uppgång. Tidigare i veckan vann de mot Norge, rankat 12 i världen

Damlandslaget i fotboll

Sverige är det högst rankade laget i turneringen. Men att det skulle vara något problem att inte möta sig med de vassaste lagen i världen är inte något Sofia Jakobssin är orolig över.

– Varje match är otroligt viktig och det är bra att möta olika typer av motstånd där lag kanske backar hem lite mer.

Matchen visas i SVT ikväll

Om Sverige vinner mot Portugal är det helt säkert att man går till finalen som spelas på onsdag 12.00 svensk tid. Annars väntar en placeringsmatch någon timme senare.

Förutom Sverige, Portugal och Norge är även Italien med.

Kvällens match mot Portugal visas i SVT2/Play 18.00.

Truppen i Algarve

Målvakter: Jennifer Falk, Häcken, Hedvig Lindahl, Atletico Madrid, Zecira Musovic, Chelsea.

Försvarare: Jonna Andersson , Chelsea, Emma Berglund och Josefine Rybrink, båda Häcken, Rosengård, Nathalie Björn, Everton, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, Paris SG, Emma Kullberg, Brighton, Amanda Nildén, Juventus, Julia Roddar, Washington.

Mittfältare och anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester C, Anna Anvegård och Hanna Bennison, båda Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Olivia Schough och Caroline Seger, alla Rosengård, Fridolina Rolfö, Barcelona, Johanna Rytting Kaneryd och Elin Rubensson, Häcken, Kosovare Asllani, Real Madrid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet