Sveriges match mot Danmark i Algarve ställs in på grund av covidsmitta

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens match mellan Sverige och Danmark i Algarve Cup ställs in. Orsaken är covidsmitta i det danska laget.

– Det är så klart väldigt tråkiga nyheter för både turneringen, Danmark och oss, säger Marika Domanski Lyfors, landslagschef damlandslaget.

Sveriges damer skulle ha premiärspelat mot Danmark i årets upplaga av Algarve Cup i morgon klockan 18.00. En match som skulle sänts direkt i SVT. Så blir nu inte fallet. Danmark har under torsdagskvällen meddelat turneringsorganisationen att de fått in covid i truppen och drar sig ur turneringen.

Förbundskaptenen: ”Givetvis tråkigt”

– Vissa saker kan vi inte påverka och det här är en sådan sak. Det är givetvis tråkigt att vi inte får spela den här matchen mot Danmark som vi sett fram emot, men nu får vi ställa om morgondagens planer och genomföra en bra träning och fortsätta förbereda oss för vår match mot Portugal som väntar på söndag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Algarve Cup

– Det är tråkigt och frustrerande, men hälsan hos spelare och personal går först, säger Alexander Paaske, pressansvarig Danmark, till SVT Sport.

Den första matchen för damlandslaget under Algarve Cup spelas nu i stället mot Portugal på söndag, klockan 18.05 som tidigare planerat. En match som sänds i SVT. Sedan kommer en placeringsmatch spelas på onsdag nästa vecka.

Sverige tilldöms segern, 3-0 på walk over mot Danmark.

KLIPP: Rekordintresse för Asllani: ”Vet vad som ligger på bordet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Algarve Cup

Mer i ämnet