Janne: ”Så jävla glad – jag kan knappt prata”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson har tagit Sverige till en kvartsfinal i VM. Sverige kommer att ställas mot vinnaren i matchen mellan Colombia och England.

– Jag är mäkta imponerad – nu gäller det att tanka på och titta vidare.

Sverige är vidare till kvartsfinal i fotbolls-VM efter seger mot Schweiz. För första gången på 24 år ska Sverige spela kvartsfinal i VM. Emil Forsbergs 1-0-mål i den 66:e minuten blev avgörande.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson såg tagen ut efter matchen – men också väldigt glad.

– Jag är så jävla glad och stolt över grabbarna. jag kan knappt prata. Jag menar, hälften av spelarna kan knappt gå på slutet, säger Janne Andersson i TV4:s sändning.

Inte helt nöjd

Men ska man tro Janne Andersson finns det mer att ta av.

– Vi gör ingen jättebra match, men tillräckligt bra för att vinna. Fotbollsmässigt finns det lite mer vi kunde gjort, men likt förbenat så står vi där som segrare efter 90 minuter, säger Janne Andersson till SVT Sport och fortsätter:

– Sen kämpar vi, vi ska krama ut vad vi har – det är det vi har sagt till varandra – och ge oss själva chansen.

Direkt vid slutsignal valde Janne att direkt titta framåt.

– Jag är mäkta imponerad. Vi såg trötta ut på slutet, vi är långt fram i turneringen – nu gäller det att tanka på och titta vidare, avslutar Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.