Dejan Kulusevski och Alexander Isak t.v., Marcus Berg och Janne Andersson t.h. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Den forwarden har vi inte i dag”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Marcus Berg kvar i landslaget.

Då ställer Janne Andersson höga krav på de andra spelarna.

– Ingen kommer få frislängar i försvarsspelet bara för 'Mackan' har försvunnit, säger Janne Andersson.

Marcus Berg var en av de meriterade spelarna som sa farväl till landslaget efter EM-slutspelet. Anfallaren var en stadig närvaro och kuggespelare i Janne Anderssons startelvor och taktiska upplägg.

– De som spelar i morgon har varit med redan så jag ställer höga krav på att de ska kunna lösa både anfalls- och försvarsspel, säger Janne Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

”Tvåvägsforward”

Under hans landslagskarriär försvarades Marcus Berg ofta av både ledare och lagkamrater när han fick kritik för att inte producera tillräckligt mycket framåt.

– Marcus Berg gjorde många mål även om han utvecklades lite till en tvåvägsforward. Den han spelade med hade råd att vara lite mer offensiv. Den forwarden har vi inte i dag, säger Janne Andersson.

De anfallare som är uttagna till denna landslagssamling är: Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Robin Quaison, Jordan Larsson och Isaac Kiese Thelin.

Isak och Kulusevski startade ihop på topp i Sveriges senaste match, mot Ukraina. I matchen mot Polen i gruppspelet startade Isak tillsammans med Robin Quaison. Sannolikt är att Janne Andersson väljer någon av de två varianterna mot Spanien på torsdag.

KLIPP: Janne Anderssons förändring inför Spanien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet