Publik väntas på Friends Arena i VM-kvalet Foto: Bildbyrån

Snart slutsålt till VM-kvalet på Friends

Uppdaterad
Publicerad

Supportrarna har längtat efter att få se fotbollslandslaget på plats igen. Biljetterna till matchen mot Spanien är nästan slut.

Nästan 17 000 släpps in, senast Blågult spelade hemma tilläts 500 åskådare.

Publikrestriktionerna har lättats under sommaren för offentliga sammankomster. Det innebär att publiken har kommit tillbaka till fotbollsarenorna. Inför fotbollslandslagets match mot Spanien på torsdagskvällen har biljetterna gått åt.

– Det har gått ganska snabbt. Vi har knappt 100 biljetter kvar och hittills har 16 700 personer köpt biljett till matchen, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska fotbollsförbundet.

Herrlandslaget i fotboll

Arenan rymmer en publik på 50 000. I och med de nya restriktionerna släpps publik in i förhållande till maxkapaciteten. Det innebär att 16 800 är tillåtna för Friends arena.

Senaste gången Sverige spelade på nationalarenan i Solna var mot Armenien den 5 juni. Då inför 500 åskådare.

Organiserade bortasupportrar tillåts inte i september av Uefa, enligt Lena Danielsen. Därför har inga biljetter varit tillgängliga till en spansk bortaklack, även om det inte hindrar spanska supportrar att köpa vanliga biljetter.

Inför söndagens träningsmatch mot Uzbekistan finns många biljetter kvar, i dagsläget har omkring 8 000 bokat en plats på matchen.

Blågult från sidlinjen: Alexander Isaks nyckelroll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet