Janne Andersson var besviken med domarinsatsen i Nations League-matchen mot Kroatien. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Janne Andersson efter förlusten mot Kroatien: ”Surt som fan”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson var besviken och irriterad efter förlusten mot Kroatien.

Han var nöjd med lagets insats – men inte domarens.

– Av mina 52 landskamper så var det här nog en av de sämre, säger han.

Sverige ropade på straff i början av den andra halvleken, då bollen efter Dejan Kulusevskis inspel tog på Dejan Lovrens hand i straffområdet.

Efter matchen fick han frågor om den situationen, och domarens insats.

Herrlandslaget i fotboll

– De vi har på läktarna som sitter med bilderna tycker att det är en straff, och alla spelare på planen tyckte att det var straff. Så jag säger inte emot dem i min argumenation. Men jag kan inte säga säkert om det är straff eller inte, för jag har inte sett det så tydligt. Sen tyckte jag att domarinsatsen rent generellt var väldigt blandad, sade han på presskonferensen.

– Jag tyckte att han var ojämn. Jag tyckte att det var många hemmalagsfördelar i domsluten. Utifrån mina 52 landskamper så var det här nog en av de sämre domarinsatserna. Det var inte bra, det var det inte. Sen är ju inte jag domare, så jag kanske har helt fel.

”Vi var värda lite mer”

Betydligt mer nöjd var han med lagets insats i den andra halvleken.

– Jag tycker att vi var värda lite mer i dag. Men man kan inte bara stirra sig blind på resultaten. Det är surt som fan att förlora. Men annars så tycker jag att det finns mycket bra som vi kan ta med oss. Jag är övertygad om att vi kan hitta mycket som är bra att ta med oss när vi tittar på matchen i efterhand, sade han.

KLIPP: Kroatien besegrade Sverige – se målen här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet