Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Janne Andersson håller kontakten med Pontus Jansson

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Jansson tackade för sig i landslaget efter EM-slutspelet 2021 och har stängt dörren för en comeback efter det. Trots det har förbundskapten Janne Andersson inte gett upp hoppet om att Jansson ska återvända till kommande EM. 

– Han får väl säga nej igen och jag kommer fortsätta höra av mig, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Pontus Jansson har varit skadad stora delar av säsongen men närmar sig comeback i klubblaget Brentford. 31-åringen vore ett välkommet tillskott för Janne Andersson inför EM-kvalet mot Belgien i slutet av mars då just mittbackspositionen gav förbundskaptenen mest huvudbry förra året.  

– Jag trodde inte det var sant, så som det var med mittbackspositionen. Det hoppas jag undvika i år, säger han. 

Herrlandslaget i fotboll

Kommer du ta kontakt med Pontus Jansson inför samlingen i mars? 

– Pontus och jag har en jättebra relation och jag har den största respekten för hans beslut. 

– Samtidigt, är det så att han spelar och är igång kostar det bara mig ett telefonsamtal att prata med honom och det kommer jag att göra. Han får väl säga nej igen och jag kommer fortsätta höra av mig.

Men du har ingen Londonresa inplanerad? 

– Vi har flera spelare där och det är möjligt att jag pratar med ”Ponne” samtidigt, men jag kommer inte lägga en halv dag på att träffa honom om han säger nej i telefon redan. Så vi får se.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet