Janne Andersson säger att han haft respektfulla samtal med Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Har pratat om hur vi jobbar i landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Hur kommer egentligen Zlatan Ibrahimovic hantera att ta plats i Janne Anderssons landslag?

Bra, om man frågar förbundskaptenen.

– Vi har haft jättebra snack i alla delar, säger Janne Andersson.

Att Zlatan Ibrahimovic är en spelare som tar mycket plats och vill bestämma är ingen nyhet. Hur han passar in i Janne Anderssons lagbygge där det är stort fokus på just laget har därför ifrågasatts. Men förbundskaptenen säger att han haft flera bra samtal med Milanstjärnan.

– Ni vet vad han är för stjärna och person. Det jag vet är de kontakterna vi haft när jag pratat med honom. Det har varit oerhört ömsesidigt respektfullt på alla sätt och vis. Så jag ser inga som helst problem med det, säger Janne Andersson.

– Sedan har vi alla olika egenskaper och kvaliteter som spelare och människor och dem ska man tillföra i en grupp. Och det är ju ledarens uppgift att se till att det funkar.

Granqvist blir kapten

Men det är mycket som förändrats sedan Zlatan lämnade landslaget för snart fem år sedan. Bland annat kommer han inte att få tillbaka lagkaptensbindeln.

– Andreas Granqvist är lagkapten i det här landslaget, säger Janne Andersson som säger att de två pratat om hur det funkar i Anderssons landslag.

– Jag har resonerat utifrån olika scenarion med Zlatan precis som jag resonerar med andra spelare vad som kan hända och vi har haft jättebra snack i alla delar. Vi har pratat om hur vi ska jobba tillsammans, hur vi jobbar i landslaget och hur han kan ta plats där med sitt sätt att spela, säger Andersson.

KLIPP: Lista: 5 av Zlatans mest ikoniska landslagsmål (15 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.