Sebastian Larsson hedras i VM-genrepet mot Peru

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Larsson gör sin 100:e landskamp när Sverige spelar mot Peru i dag.

Och dagen till ära får han lagkaptensbindeln.

– Att jag får bära bindeln är en stor ära, säger Sebastian Larsson.

Sverige möter ett formstarkt Peru på Ullevi i morgon, sydamerikanerna har inte förlorat på de tio senaste matcherna. Cirka 31 000 biljetter är sålda till matchen mot det elfterankade laget.

Efter Danmarksmatchen riktades kritik mot det offensiva spelet, som inte hade fungerat. Något Janne Andersson har tryckt på på träningarna inför matchen mot Peru.

Herrlandslaget i fotboll

– Vi har haft mycket spelinriktade pass under senaste tiden. Vi har jobbat mycket med ett offensivt tänk där vi har jobbat mycket med passningstempot och att höja intensiteten.

Blir det här också startelvan mot Sydkorea?

– Nej, det kan man inte förmoda. Det är tio dagar kvar dit, det kan hända mycket innan dess, men det kommer inte skilja jättemycket, säger Andersson

Larsson lagkapten

Matchen mot Peru innebär att Sebastian Larsson gör sin 100:e landskamp för Sverige. Och jubileet till ära får han bära kaptensbindeln i stället för den ordinarie kaptenen Andreas Granqvist.

– Sebastian Larsson är kapten eftersom han gör sin 100:e landskamp, säger Janne Andersson.

– Att jag får bära bindeln är en stor ära, jag blev stolt och glad när jag fick frågan. Det är ett fint sällskap man hoppar in i. ”Granen” vill så klart påstå att han har en stor roll i det, men jag vet inte om han har det, säger Larsson med ett skratt.

Startelvan mot Peru

Här är startelvan mot Peru:

Robin Olsen–Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson–Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg–Ola Toivonen, Marcus Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet