Janne Andersson var irriterad efter Sveriges träning i Sevilla, inför matchen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson irriterad: ”Det var bara trams”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen innan fotbollsherrarnas avgörande VM-kvalmatch mot Spanien så kunde inte Sverige träna på hela planen på arenan i Sevilla. Det eftersom det fanns en ljusanläggning i det ena straffområdet.

– Det var bara trams, säger förbundskapten Janne Andersson på en presskonferens.

Innan landslagets avslutande träning på La Cartuja i Sevilla kunde man se att svenska ledare var i diskussion med personal om ljusanläggningen på arenan.

På presskonferensen efter gav Janne Andersson sin syn på att den fanns där.

VM-kval fotboll

– Jag är en vän av ordning och tycker att matchförberedelser ska vara goda. Det förekommer ibland när vi kommer till arenor där det har varit slitage och det har jag största respekt för, men det här som de höll på med i dag, det var bara trams, säger Andersson.

– Det kommer inte att avgöra matchen, men det gjorde mig irriterad.

”Inte fair play”

Förbundskaptenen betonade att ljusanläggningen inte såg ut att behövas.

– Jag tycker inte om när det inte är fair play. Det här var bara trams. Hade planen varit det minsta lilla dålig så har jag inga problem, men den var ju jättefin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet