Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson om Albin Ekdal i startelvan: ”Där tolkar ni mig rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal spelade inte mot Estland i lördags.

Men till tisdagens EM-kval mot Österrike talar mycket för att han är tillbaka i startelvan.

– Där tolkar ni rätt, säger förbundskapten Janne Andersson på presskonferensen.

I morgon väntar Österrike på hemmaplan i EM-kvalet och många av frågorna på måndagens presskonferens handlade om startelvan.

– Jag har det ganska klart för mig, men det är några positioner som jag får stämma av i huvudet i eftermiddag, säger Janne Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

På frågan om Albin Ekdal, som inte spelade i lördags mot Estland, vilades inför tisdagens drabbning svarade förbundskaptenen:

– Där tolkar ni mig rätt, ja.

Albin startar mot Österrike?

– Kanske. Det får ni se i morgon.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tolkar Andersson svar som att Ekdal startar på mittfältet.

– Det lät verkligen som att Albin kommer att starta. En balansspelare som jag tror kommer behövas mot Österrike som är ett helt annat lag än Estland. Där fick man väl det bekräftat.

Själv är Ekdal inte lika säker.

– Chanserna är väl ganska goda. Men grabbarna gjorde det väldigt bra på mitten sist så det är inte en skräll om de får fortsätta. Jag har inte fått några indikationer på träningar eller haft samtal med Janne, så jag vet inte hur det ligger till.

Österrike ligger tvåa i kvalgruppen med tio poäng, samma poäng som Belgien. Sverige ligger fyra poäng bakom på tredje plats. Matchen mot Österrike drar i gång 20.45 i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet