Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Dejan Kulusevski prata om det nya svenska spelsättet. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Trots tuffa starten med Jon Dahl Tomasson – Dejan Kulusevski övertygad om den nya landslagsvägen

Uppdaterad
Publicerad

EM spelas utan Sverige.
Och med den nya förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson har det varit en tuff start.
Men Dejan Kulusevski är övertygad om att Sverige är på rätt väg.
– Det har varit bra, men det kommer ta tid, säger han.

Sedan Jon Dahl Tomasson tog över det svenska landslaget har det blivit tre förluster på fyra matcher, och tio insläppta mål.

Men det har inte fått en av de största svenska stjärnorna, Dejan Kulusevski, att tvivla på om det nya, offensiva spelsättet är rätt för Sverige.

Herrlandslaget i fotboll

– Det känns jätterätt! Vi är många offensiva spelare. Men det kommer ta tid, det är något annat än vad Sverige gjort på lång tid, så det får ta tid, säger han till SVT Sport, som träffar honom i Stockholmsförorten Jordbro, där han tränade med lokala ungdomsspelare.

”Jättetråkigt att förlora”

Men han sticker inte under stol med att det är påfrestande att förlora på det sättet som Sverige har gjort.

– Det är jättetråkigt att förlora. Men det är en process som kommer att ta tid. Vi har bara börjat, men det kommer att bli bra i slutändan, säger han.

Siktar på VM 2026

Nästa internationella fotbollsmästerskap är VM 2026, som spelas i USA, Kanada och Mexiko. Och där råder det ingen tvekan om att Kulusevski siktar på att spela med Sverige.

– Det blir perfekt. Jag är ett stort fan av USA så det kommer bli otroligt kul att komma dit. Tanken är absolut att vi ska vara där och spela med de bästa, säger han.

Hur värderar du de svenska chanserna att gå dit?

– De är stora.

Hör mer om hur Kulusevski tycker att den första tiden med Jon Dahl Tomasson varit, och vad han tycker att de stora skillnaderna är jämfört med Janne Anderssons tid, i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet