Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Olsson klipper till. Foto: Bildbyrån/SVT

Martin Olsson: ”Folk kan snacka – jag kommer hit och presterar”

Uppdaterad
Publicerad

Inkallad av Janne Andersson.

Men att inte alla vill se Martin Olsson, 35, i landslaget struntar han i.

– Folk kan snacka, jag kommer hit och presterar, säger Martin Olsson till SVT Sport.

Vänsterbacken Martin Olsson startade för Sverige vid EM-kvalförlusten borta mot Österrike i juni. Men till den här landslagssamlingen ingick han inte i den uttagna truppen, utan anslöt först när Ludwig Augustinsson tvingades lämna återbud.

När du blev uttagen så var det många som sade: Martin Olsson har inte spelat mycket i Malmö och har passerat 35. Vad säger du om kommentarerna som kommer?

Herrlandslaget i fotboll

– Kommentarer läser jag inte. Men man hör det. Sedan kan folk snacka, men jag kommer hit och presterar. Jag behöver inte spela någon match, Janne vet att han kan lita på mig. Kommer jag hit så gör jag min grej, och sedan åker jag hem. Hade jag inte känt att jag presterar här, så hade jag inte varit här. Men i verkliga världen, inte sociala medier, så presterar jag, säger Martin Olsson.

Olsson hyllar Sema

Borta mot Estland i lördags fick Ken Sema chansen på Olssons position, han hyllades efteråt av såväl Janne Andersson som expert Daniel Nannskog. Och Martin Olsson är glad för sin landslagskamrats skull.

– Han är en bra kille. Han har varit med länge och inte fått ut sin potential, men det fick han i går. Det måste ha varit mentalt skönt för honom att det lossnade i landslaget. Jag hoppas att han får fler chanser.

Sverige möter Österrike i EM-kvalet på tisdag, avspark klockan 20.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet