Janne Andersson är bekymrad över Zlatans skador. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson om Zlatans skador: ”Jag är lite orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Den här säsongen har Zlatan Ibrahimovic dragits med en del muskelskador och missat matcher för sitt Milan. Det gör den svenske förbundskaptenen Janne Andersson bekymrad.

– Lite orolig är jag för att den här problematiken finns, säger han till Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, 39, missade gårdagens Serie A-match mot Sassuolo på grund av en vadskada. Tidigare under säsongen har han haft problem med bland annat baksida lår och ljumsken.

– Lite orolig är jag. Jag ser ju enorma fördelar med att ha med honom i laget, utifrån hur det såg ut i mars när vi tog första stegen under den lilla tiden vi hade tillsammans, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen öppnar därför för att spela stjärnan lite mer sparsamt.

– Det är svårt att säga något i dag men det är klart att jag kanske får tänka till lite extra kring en spelare som är stor och tung som han är. Ungefär som man gjort i Milan ibland, när han matchats lite sparsamt periodvis, säger han.

Milans nästa match är borta mot Lazio på måndag och det är inte säkert att Ibrahimovic kan spela då heller.

KLIPP: Wegerup: ”Det här var det värsta Zlatan kunde göra”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.