• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Förbundskaptenen: ”Känns naturligt att vi har någon form av kontakt”. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson öppnar för Zlatan-comeback

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic öppnade för spel i landslaget i en intervju med Sportbladet.

Nu uttalar sig svenske förbundskaptenen Janne Andersson.

– Det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare, säger Andersson i ett uttalande.

Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget efter EM 2016. Sedan dess har det spekulerats i en eventuell återkomst för den 39-årige anfallsstjärnan i Blågult och i går, i samband med att han vann sin tolfte guldboll på Fotbollsgalan, öppnade Ibrahimovic på nytt för landslaget i en intervju med Sportbladet.

– Om du frågar så ska jag svara ärligt: Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet, sade svensken.

Herrlandslaget i fotboll

På frågan om vad han skulle svara om Janne Andersson ringer och undrar om Ibrahimovic är intresserad av att spela i landslaget, svarade han:

– Jag hade svarat ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det.

”Roligt att höra”

Nu bemöter Janne Andersson uttalandet.

– Jag har läst intervjun med Zlatan nu på morgonen. Först och främst är det roligt att höra att han saknar landslaget. Vad gäller frågan om spel i landslaget uppfattar jag det som att Zlatan nu uttalar sig på ett sätt han inte gjort tidigare. Det gör att det känns naturligt att vi har någon form av kontakt framöver för att diskutera saken närmare, nästa samling är först i mars så det finns gott om tid för det, säger Andersson i ett uttalande.

”Ibra” har gjort succé i Serie A och Milan under säsongen och toppar skytteligan på tio fullträffar efter sex matcher, två före Cristiano Ronaldo.

EM nästa år

Så sent som i måndags uttryckte Janne Andersson sin beundran över svenskens prestationer.

– Jag är enormt imponerad över att han kan fortsätta ha hungern och drivkraften som han har, och kvaliteten i det han gör. Han är en väldigt stor idrottsman och vår i särklass bäste genom tiderna. Det är fantastiskt det som han presterar. Det är bara att lyfta hatten på hatten och säga grattis, sade förbundskaptenen enligt Fotbollskanalen.

EM skulle ha spelats i somras men har flyttats fram till nästa år.

KLIPP: Guldbollen till Zlatan – för tolfte gången

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet