Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Janne Anderssons uppmaning: ”Igång med det nu!”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen återupptogs den tyska elitfotbollen.

Nu riktar Janne Andersson en uppmaning till de som bestämmer när den svenska fotbollen får starta om:

– Igång med det nu, säger han.

Den gångna helgen återupptogs elitfotbollen i Tyskland. En som njöt av det var den svenske förbundskaptenen Janne Andersson.

– Jag är 100 procent positiv till att det drar igång nu igen. Det som händer annars, inte minst om vi inte drar igång i Sverige snart, är ju att det kommer att få konsekvenser för klubbarna och för idrotten. Så vi måste igång så fort som möjligt i Sverige, sade han när han gästade Sportspegeln på söndagskvällen.

Corona och idrott

Hur ser ditt önskescenario ut i nuläget?

– Det är ju att vi drar igång så fort som möjligt. Många länder har ju satt startdatum, så det är klart att vi ska göra det i Sverige också. Det tycker jag är ganska självklart.

När landslagsfotbollen återupptas är oklart, men Janne Andersson utgår fortfarande från att det blir Nations League-spel hemma mot Frankrike den 5 september.

– Sen får vi se om vi kommer dit. Förhoppningsvis gör vi det, men så snabbt som möjligt vill jag ha igång alla ligor. Framför allt i Sverige. Igång med det nu, så vi kan börja spela igen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet