Janne Andersson Foto: Bildbyrån

Janne Anderssons VAR-irritation efter matchen: ”Kan inte ha det så här”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg gjorde 1-0 på straff då Sverige hemmaslog Kosovo med 3-0 i VM-kvalet i går. Men målet föregicks av en lång och strulig videogranskning.

– Vi kan inte ha det så här. Det får inte vara så här, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det var i den 24:e minuten som Viktor Claesson nickade på en Kosovospelares arm. Den italienske domaren Marco Di Bello blåste inte omedelbart straff, men situationen skulle videogrankas.

Di Bello tog sig ut till VAR-monitorn för att kolla på reprisbilder, men de dök inte upp. Hela videogranskningen tog till slut över fem minuter.

– Vi kan inte ha det så här. Det får inte vara så här. Det är synd om domaren i det här fallet. Han står och väntar och är förtvivlad, det kommer ju ingen bild på skärmen. Det var fem och en halv minut nu, och fyra och en halv minut i Aten. Så kan vi inte ha det, säger Janne Andersson.

Situationen ledde alltså till slut till en svensk straff som Emil Forsberg förvaltade. Då fokuserade inte Kosovos förbundskapten på tiden det hade tagit, utan regeln i sig.

– Förklara för mig vem som gjorde den här regeln. Det är en dum regel! Det är inte domarens fel. Det är regeln som är dum. Vi vet inte vad som är straff eller inte i fotboll, säger Bernard Challandes.

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Sverige logo

Sverige

3 - 0

Kosovo logo

Kosovo

Friends Arena, Solna
Publik: 44213
Domare: Marco di Bello

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.