Alexander Isak kommer in mot Spanien i 82 minuten. Foto: Bildbyrån

Janne: Därför väntade jag med Isak-bytet

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak, fick vänta länge med att komma in mot Spanien. Nu förklarar Janne Andersson att den tidiga skadan på Viktor Claesson förändrade hans planer.

Först efter 82 minuter kom Dortmunds stortalang Alexander Isak in, för ett Sverige som då jagade mål.

– Tar man ett byte så förverkar man bytena tidigt i matchen och det var det som var grejen helt enkelt. Jag ville vänta och se hur det var med Albin och att han verkligen kunde fullfölja för hade jag tagit in Alexander Isak tidigare och Albin sedan gått av så hade vi inte haft några marginaler kvar ganska tidigt i matchen. Därför väntade jag, säger Janne Andersson.

Att bli av med en spelare som Claesson var också en tung smäll för Sverige.

– Det fördärvade ganska mycket med ett tidigt byte i den här typen av match där du behöver göra förändringar och få in pigga med. Jag skyller absolut inte på det för Jakob (Johansson) kom in och gjorde en gedigen insats men det tidigare bytet fördärvar en del. Så är det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer