Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sebastian Larsson utsatt för hat efter förlusten mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Sebastian Larsson utsatt för näthat efter orsakad straff

Publicerad

Sebastian Larsson råkade täcka ett inlägg med handen och orsakade straff mot Spanien i den andra halvleken.
Efter det blev 34-åringen utsatt för näthat på sociala medier.
– Jag älskar att representera det här landslaget och gör mitt bästa varje gång, säger han till SVT Sport.

”Gör svenska folket en tjänst, ge upp, ge din plats till ngn yngre fotbollsspelare” ”Du är slut.” ”Värdelös.. du gör ingen nytta i landslaget.” ”Gå i pension.” ”Du är fruktansvärt dålig.” ”Fortsätt gå ner i spelargången och kom inte tillbaka på landslagsplanen äckel.”

Det är några av de kommentarer som postades på Sebastian Larssons instagram-konto bara en kort stund efter att han råkat täcka ett spanskt inlägg med handen när Spanien fick straff i den 64:e minuten.

”Älskar att representera landslaget”

Jimmy Durmaz utsattes för näthat i samband med VM-matchen mot Tyskland förra sommaren, så det är inte första gången som blågula spelare möts av hat i samband med landskamper.

– Vad ska jag säga. Vill folk hata mot mig eller någon annan tycker jag vi sagt vad vi tycker om det tidigare. Jag älskar att representera det här landslaget och gör mitt bästa varje gång. Folk får ha sina åsikter. Vill de hata mot mig får de göra det, men hatar de mot någon i min närhet blir det en annan sak, säger Larsson till SVT Sport.

Larsson uppbackas av lagkamraten Emil Forsberg.

– Jag vet inte vad man ska säga om folk som håller på med det och vill pådriva sånt hat. Det är fotboll, det är en sport som alla älskar och som vi gör för att det är roligt. Vi förstår att de engagerar många, men hat hör inte hemma någonstans. Det är väldigt tråkigt och ska inte finnas. Men tyvärr gör det de.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emil Forsberg stöttar Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer