Sjukskriven coach styr Sveriges motståndare: ”Inte optimalt”

Uppdaterad
Publicerad

En förbundskapten som är sjukskriven men styr laget ändå. 
Situationen är speciell i det Spanien som Sverige i kväll möter.
– Generellt, över tid, tror jag inte det är det optimala, säger förbundskapten Janne Andersson.

På en av världens mest klassiska arenor väntar ett av världens bästa landslag. Med en av världens mest speciella lösningar för förbundskaptenen. För just nu är Luis Enrique sjukskriven och mer än att det är av familjeskäl har inte kommunicerats. 

Men det som gör det speciellt är att det gått snart tre månader och situationen inte förändrats. Hans assisterande coach Robert Moreno leder laget tills vidare.

– Luis Enrique är inte här men han är med oss på telefon hela tiden. Jag hoppas det här är sista gången vi är utan honom, säger Moreno varpå Ramos fyller i:

”Känsligt ämne”

– Det är ett känsligt ämne. Han har bett oss alla om 100 procent respekt. Det är han som styr den här båten. 

Förbundskapten Janne Andersson fick i går frågan om hur han tror det påverkar Spanien.

– Oj, det har jag inte funderat på faktiskt. De har gjort hyfsade resultat även under den här perioden, inledde han innan han fortsatte:

– Men generellt, över tid, tror jag inte det är det optimala. Det vet bara de som jobbar där och jag har ingen koll på hur de jobbar. Skulle jag vara borta skulle alla vara glada, höll jag på att säga, så jag tror inte det är någon större fara. De klarar det nog ändå. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer