Dementerar schism: ”Finns inget bakom detta”

Uppdaterad
Publicerad

Att det skulle finnas någon schism mellan Janne Andersson och Emil Forsberg förnekar förbundskaptenen.

Att Emil Forsberg lämnar laget inför matchen mot Norge beror enbart på en skada.

– Det är klart att det här stör, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Emil Forsberg har dragits med ljumskproblem hela hösten och har inte spelat 90 minuter en enda gång under hösten.

– Vi har varit rätt överens om att det är omöjligt att han skulle kunna spela 2 gånger 90 minuter, säger Janne Andersson till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

Och förklarar hur läget var efter matchen.

– Han kände efter matchen att han har en känning i ljumsken och då blir han väldigt orolig. Han har haft skadeproblem i två år, fortsätter han. När han kände över helheten så bestämde vi att vi han skulle åka tillbaka till Leipzig.

”Jag litar på Emil”

Finns det något mer – en schism?

– Jag har haft ett jättebra snack med Emil i dag. Att en spelare är besviken när han går av planen, jag har hållit på med det här i 37 år det är varken första eller sista gången, de flesta som byts ut tycker inte om det. Jag har aldrig haft något emot det.

– Det finns inget bakom detta. Jag litar på Emil, fortsätter han.

Stör detta er?

– Ja, det är klart det stör. Men vi är under lupp och det är tydligen någon eller några som på något sätt vill röra till det för oss och går ut med de här grejerna. Jag tycker det är jättetråkigt. Men vi får hantera det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet