DIREKT: Janne, Isak och Lindelöf inför mötet med Georgien

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag spelar de svenska fotbollsherrarna sin första VM-kvalmatch, detta hemma mot Georgien.

Här ovan kan ni se onsdagens pressträff som SVT direktsänder.

Pressträff fotbollslandslaget, herrar

Isak... din form som du visat upp. Besviken att inte starta?
- Det är klart jag alltid vill spela, därför jag är här. Klart att man på ett sätt skulle bli besviken. Men det är det på planen som bevisar om jag ska spela eller inte.

Ihop med Zlatan?
- Det skulle funka bra. Det är en väldigt intelligent spelare så jag tror att vi skulle kunna hitta något bra.

Victor, säsongsmål med United?
- Det har varit okej. Vi började inte så bra men har sedan lyckats prestera lite bättre.

- Vi har Europaspel kvar och vårt mål är att vinna en titel så det är det vi går för.

Isak, kopplas ihop med Barcelona...?
- Klart det blir spekulationer när man gör lite mål. Det blir en bekräftelse när man gör något bra. Men det är inget jag fokuserar på utan det får man ta efter säsongen och se vart allt står då.

Sett upp till Zlatan som yngre?
- Självklart har jag gjort det. Jag var liten när han började och jag har sett upp till honom hela mitt liv. Det är den största fotbollsspelaren vi haft.

- Jag satt på läktaren när Friends invigdes och han gjorde sina fyra mål. Det finns många minnen och man har inspirerats mycket av det han har gjort.

Reaktion på hans comeback?
- Det är inget man trodde på, att vi skulle kunna vara här samtidigt med tanke på åldersskillnaden. Jag blev väldigt glad när jag fick höra att det skulle bli sanning.

Isak, indikationer till start?
- Jag spekulerar inte. Mina chanser att starta är goda och det är det jag tror på. Hur Janne tänkt och väljer att spela i morgon, det får vi se.

Påverkar ovissheten?
- Inte så värst mycket. Som vanligt förbereder jag mig på exakt samma sätt för att spela. Sedan får man ta saker och ting efter vad man vet.

Viktiga råd för unga fotbollstalanger?

Isak:

- Alltid tro på sig själv och jobba hårt. Det finns ingen rätt väg till succé och framgång. Det kan gå till hur som helst. Att aldrig ge upp och bara köra på.

Victor:
- Det finns ingen rätt väg utan det är olika från person till person. Men försök hitta en plats där du kan utvecklas som spelare. Jaga utveckling i stället för tidig framgång.

Victor... hur ser du på din roll i gruppen på och utanför plan?
- Jag försöker att ta ansvar i landslaget och visa framfötterna på träning. Krävs det kan jag också kliva in och ta snacket på det sättet. Men känner jag inte att det behövs låter jag andra göra det och i stället vara en ledare med mitt spel.

- Den här samlingen är viktig. Det är den sista inför EM och det gäller att visa upp sig, fortsätter Isak.

Ww • Zlatan på bänken

Vad ska du ha för nummer nu?
- 15. Jag har haft några olika nummer tidigare och haft denna tidigare så det är absolut inget problem för mig, säger Isak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet