Arkivbild. Janne Andersson. Foto: TT

Janne: Jobbigaste dagen som förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Stökig EM-uppladdning.

Det gav Janne Andersson den jobbigaste dagen som förbundskapten.

– Jag hade en tung dag, säger han.

Dagen efter att Dejan Kulusevski bekräftats smittad av covid-19, och Mattias Svanberg tvingats lämna mitt i Sveriges träning, ville förbundskapten Janne Andersson öppna presskonferensen med att berätta hur nöjd han var med förmiddagen.

– Vi hade teorigenomgång på ett annorlunda sätt än vad vi brukar ha, i mindre grupper i en väldigt stor lokal. (Peter) Wettergren (assisterande förbundskapten) fick dra grejerna två gånger, och gjorde med samma entusiasm och inlevelse som alltid. Bägge gångerna. Och ett engagemang i spelargruppen som var jätteroligt i diskussionerna som uppstod i samband med det här. Så, en bra dag på jobbet som fotbollstränare, säger förbundskapten Janne Andersson.

Fotbolls-EM

”Jag hade en tung dag”

Gårdagen, som innehöll covidfallen, var sämre för Janne Andersson.

– I går tänkte jag på fotboll för första gången vid midnatt. Jag hade en tung dag. Jag har varit med som ledare i många år, det värsta jag har varit med om är att hantera ett dödsfall på ett träningsläger på ett hotell, en i ledarstaben avled hastigt på kvällen. När människor dör – det toppar det här med råge. Men annars är det nog den jobbigaste dagen i mitt liv som ledare igår. Det här är grejer som jag inte har tillräcklig kunskap om och till och med de som har kunskap om det vet inte hundra procent heller. Har man inte kontroll på grejer blir det väldigt jobbigt, säger förbundskaptenen.

Blågult befinner sig i Göteborg för EM-uppladdning, på måndag den 14 juni spelar Sverige sin EM-premiär mot Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet