Pontus Jansson, i mitten. Känner sig hängig. Foto: Bildbyrån.

”Det förekom att folk var hängiga före covid-19”

Uppdaterad
Publicerad

Alla tester negativa.

Men Pontus Jansson avstod dagens träning.

– Det förekom att folk var hängiga före covid-19, säger förbundskapten Janne Andersson.

Hela landslagstruppen gjorde snabbtest för covid-19 i morse. Inget var positivt, trots det valde Pontus Jansson att stå över Blågults träningspass i Göteborg på onsdagen. Mittbacken meddelade att han kände sig hängig.

– Nu har han testats negativt, och man kan faktiskt vara hängig. Det förekom att folk var hängiga före covid-19 dök upp. Vi hoppas och tror att det är att han är hängig, säger förbundskapen Janne Andersson.

Fotbolls-EM

Landslagsläkaren Anders Valentin berättar att med anledning av situationen som uppstått, där Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski testade positivt för coronaviruset i går, att spelarna testas ofta.

– Vi testade i morse – snabbtest. I kväll gör vi ett sådant här PCR-test. Sedan gör vi nytt snabbtest i morgon, och sedan nytt PCR-test. Det blir många tester nu i den här känsliga perioden, han (Jansson) ingår där och hans tester har varit negativa. Skulle symtonen bero på covid så hade testerna varit positiva. Så det känns lugnande på det viset, säger Valentin.

Sverige möter Spanien i sin EM-premiär den 14 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet