Janne Andersson och Sverige besegrade Ryssland med 2-0. Foto: Bildbyrån

Janne om Berg: ”Han är vår bäste forward”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Bergs måltorka är över – till Janne Anderssons glädje. Förbundskaptenen har konsekvent spelat honom trots måltorkan.

– Därför att han är vår bäste forward – så enkelt är det, säger förbundskaptenen.

En målvaktsretur från nära håll. Då såg Marcus Berg till att bryta sin svit av 16 mållösa matcher. Efter matchen mot Ryssland förklarade förbundskaptenen varför han har så stort förtroende för Sveriges nummer nio.

– Det Marcus bidrar med är helheten, precis som Ola Toivonen gjorde, en helhet som är av hög kvalitet. Tittar vi på Turkiet-matchen är det han som styr uppspelen, säger han och fortsätter:

Herrlandslaget i fotboll

– Man favoriserar inte spelare på något sätt men med tanke på de lägena han haft men inte fått dit den var det extra roligt att just Marcus gör mål. 

Sverige var spelförande långa stunder av matchen och visade upp en anfallsfotboll som – trots stora framgångar – varit tämligen sällsynt under 2018.

– Jag är väldigt glad att vi kunde visa upp ett anfallsspel när vi nu fick chansen mot ett lag som valde att gå hem lite. Att när vi spelade bort deras förstapress kunde vi faktiskt visa en variationsrik fotboll, säger Andersson och fortsätter:

– Det finns i vårt sätt att spela, men det finns några på andra sidan planhalvan som vill jävlas med en också – tyvärr ibland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet