Foto: Bildbyrån

Janne om Forsberg-bytet: ”Ville ha friska ben”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges mittfältsstjärna Emil Forsberg byttes ut efter 63 minuter till förmån för Mattias Svanberg. Ett byte som nog överraskade många supportrar och tittare.

– De hade lite tag i oss och då ville jag ha in friska ben, säger förbundskapten Janne Andersson till CMore.

I den 63:e minuten gjorde Janne Andersson ett dubbelbyte. Han bytte ut Emil Forsberg och Dejan Kulusevski, in kom Mattias Svanberg och Robin Quaison. Zlatan Ibrahimovic satt kvar på bänken.

– Det var andra matchen på tre dagar och Emil började hänga lite och vi ville ha pigga ben. Han hade inte spelat 90 minuter på ett tag innan det här. De hade lite tag i oss och då ville jag ha in friska ben. Normalt sett brukar det heta att jag byter för sent, nu byter jag för tidigt, säger Janne Andersson till CMore.

Emil Forsberg om att bli utbytt:

– Janne vill ha friska ben så det var inget mer med det. Vi har otroligt duktiga spelare på bänken, så för mig är det ingen stor grej.

Zlatan Ibrahimovic kom in i den 73:e minuten till förmån för Alexander Isak.

KLIPP: Forsberg lyckades inte förvalta sina lägen

Världsmästerskapet Kvalet UEFA

Spanien logo

Spanien

1 - 0

Sverige logo

Sverige

Estadio La Cartuja, Sevilla
Publik: 54000
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.