Victor Lindelöf. Foto: Bildbyrån

”Måste spela matchen som vanligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sju spelare och förbundskapten Janne Andersson riskerar avstängning.

Något som inte går att forma sin spelstil efter, menar Victor Lindelöf.

– Måste spela matchen som vanligt, säger Blågults lagkapten.

Sverige möter Grekland på Nationalarenan i en viktig VM-kvalmatch. Svenskarna ska försöka lämna planen med tre poäng, men utan gula kort. För hela sju spelare som är tillgängliga – Marcus Danielson, Victor Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Emil Krafth, Albin Ekdal, Victor Claesson, Kristoffer Olsson och Alexander Isak – kommer att vara avstängda vid nästa VM-kvalmatch mot Georgien om de varnas i morgon kväll.

– Man vet om det, man kan inte gå ut och spela en match och tänka på att man har en varning. Du måste gå in och spela matchen som vanligt. Ibland hamnar du i situationer där du måste ta en varning, det är klart du inte kan tänka: oj nu har jag en varning, säger Victor Lindelöf som har anslutit till truppen efter sin sons födsel i samband med 3–0-segern mot Kosovo.

Herrlandslaget i fotboll

”Ingen plan”

Förutom spelarna riskerar förbundskapten Janne Andersson att få följa starten på nästa landslagssamling från läktaren, om han får syna det gula kortet. Och han vill att ingen missar någon kvalmatch.

– Vi har ingen plan för att man ska missa en speciell match. Det allra bästa är om vi går rent från gula kort, det är det optimala. Sedan informerar vi spelarna inför varje match vilka som ligger på den gränsen att nästa gula kort innebär avstänging, säger förbundskapten Janne Andersson.

Efter morgondagens kvalmatch mot Grekland avslutar Sverige VM-kvalgruppen i november med matcher mot Georgien och Spanien.

KLIPP: Här avslöjar Janne startelvan mot Grekland

Spelarna som riskerar avstängning vid gult kort mot Grekland

Janne Andersson (förbundskapten)

Alexander Isak

Marcus Danielson

Victor Lindelöf

Emil Krafth

Ludwig Augustinsson

Victor Claesson

Albin Ekdal

Kristoffer Olsson

Även Filip Helander, Zlatan Ibrahimovic och Isaac Kiese Thelin är avstängda vid nästa gula kort. Trion saknas i denna landslagssamling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet