Madelen Janogy, här under Algarve cup, vill tillbaka till Sverige Foto: Bildbyrån

Janogy väljer mellan Piteå och Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Madelen Janogy börjar känna sig redo för att spela fotboll igen efter problem med psykisk ohälsa.

Landslagsstjärnan återvänder till damallsvenskan och det blir antingen spel i tidigare klubben Piteå eller hos konkurrenten Linköping.

Det uppger hennes agent Maria Karlsson De Cecco.

Madelen Janogy var en av Piteås och damallsvenskans bästa spelare förra året, gjorde succé när Sverige tog VM-brons i Frankrike och värvades i december av storlaget Wolfsburg. Men bara efter ett knappt halvår i Tyskland bröt Janogy och Wolfsburg kontraktet, sedan landslagsyttern uppmärksammat sina problem med psykisk ohälsa.

24-åringen har de senaste veckorna befunnit sig i Sverige och närmar sig nu en comeback på fotbollsplanen

Vill spela matcher

– Hon har bestämt sig för att hon vill börja om att träna och spela matcher igen, säger Janogys agent Maria Karlsson De Cecco.

Det är klart att hon återvänder till damallsvenskan. Valet står mellan toppklubbarna Piteå och Linköping.

– Hon kommer att ta ett beslut inom en mycket kort framtid. Hon har besökt både Piteå och Linköping. Just nu funderar hon på vad som skulle kunna vara det bästa alternativet, säger Karlsson De Cecco.

Tidigare i somras var Janogy uppe i Piteå och tränade då bland annat med sina gamla lagkamrater.

Funderar fortfarande

– Vi har en dialog med henne men vi vet inte mer än att ”Madde” fortfarande funderar på vad hon ska göra, säger Piteås sportchef Leif Strandh.

Något definitivt beslut är enligt Maria Karlsson De Cecco inte fattat. I Piteå håller man givetvis dörren öppen – men valet kan ändå komma att falla på konkurrenten Linköping.

– Vi hade ju inte räknat in Madelen Janogy hos oss i år men självklart vore det fantastiskt om hon skulle komma hit. Men vi har lagt det där åt sidan. Det blir ”Madde” som får bestämma vad hon vill göra, säger Leif Strandh.

MER DAMALLSVENSKAN: Julia Roddar tvåmålsskytt när Göteborg vann (20 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.