Christian Järdler tar över huvudansvaret i Mjällby. Foto: Bildbyrån

Järdler tar över huvudansvaret i Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Christian Järdler var assisterande till Marcus Lantz under säsongen som var.

Nu står det klart att han tar över huvudansvaret i klubben.

– Jag är glad och stolt över att kommit överens om att fortsätta att arbeta tillsammans, säger Järdler till klubbens hemsida.

Mjällby imponerade på de flesta under den nyligen avslutade allsvenska säsongen och när de 30 omgångarna var spelade hittade vi blekingelaget på en fin-fin femteplats.

Med tre omgångar kvar meddelade klubben att man hade valt att gå skilda vägar med den dåvarande huvudtränaren, Marcus Lantz.

”Vi har olika sätt att se på hur vårt arbetssätt ska vara för vår sportsliga organisation i framtiden, och känner därför att det är bättre att vi arbetar vidare på varsitt håll”, skrev klubben då.

Tvåårskontrakt

Christian Järdler var assisterande till Lantz under säsongen som var och under söndagen blev det presenterat att det är han som nu tar över huvudansvaret.

– Jag glad och stolt över att vi kommit överens om att fortsätta att arbeta tillsammans. Jag är oerhört motiverad men också väldigt ödmjuk inför den stora utmaning som ligger framför oss det andra året i allsvenskan, säger Järdler.

Järdler har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

KLIPP: Mjällby glömde kramregeln – fick böta (3 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.