Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här lämnar Janne Andersson intervjun med Viaplays expert Bojan Djordjic. Foto: Viaplay

Jättebråket i Viaplays studio – Janne Andersson lämnar i ilska

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort bråk utbröt efter Sveriges segermatch i Viaplays studio.

Förbundskapten Janne Andersson rusade ut ur studion i ilska efter bråk med experten Bojan Djordjic.

– Även jag har känslor och blir förbannad. Nu rann det över för mig, säger Janne Andersson.

Sveriges vann klart mot Azerbajdzjan med 5–0. Eftersnacket kom dock att handla om intervjun med Janne Andersson i Viaplays studio.

Experten Bojan Djordjic ifrågasatte förbundskaptenens laguttagning, framför allt varför Jesper Karlsson inte får spela mer. Då utbröt bråk.

– Efter match när jag ska ställa mig i en tv-studio där det står en programledare och tre experter som har bestämt sig vad de tycker om matchen. Och så ska jag försvara vad jag tycker om matchen, och det är en ganska jobbig situation. Jag är en vanlig människa med vanliga känslor. Nånstans kan man vara lite glad istället när vi vann med 5–0.

Rusade från intervjun

Efter en lång stund av tjafs lade Andersson ifrån sig mikrofonen och lämnade studion i ilska. På presskonferensen efteråt förklarar han sig.

– Även jag har känslor och blir förbannad. Nu rann det över för mig. Rätt eller fel, jag har inte sett det så jag får väl titta på det i efterhand. Om jag alltid ska försvara resultatet när jag förlorar, kanske man kan vara lite glad när vi vinner. Men jag blev förbannad, det erkänner jag.

– I efterhand när jag tittar på det kanske jag ångrar mig. Men utifrån frågeställningen blev jag jättebesviken.

Dejan Kulusevski menar att pressen på laget varit stor, men har själv inte sett situationen.

– Vi hör kritiken, vi är inte döva. Men i slutändan vill vi alla att det ska gå bra för Sverige. Och efter en vinst ska det komma frågor och nya problem hela tiden. Det är jättelätt att prata utifrån, men när du är i hans position och alla kollar på dig är det svårt. Så ibland är det bra att han visar att han kräver respekt, säger han.

SVT söker Svenska fotbollförbundet och Viaplay för en kommentar. Under natten kommenterade landslagschefen Jens T Andersson händelsen till TT.

Se bilderna från när Janne Andersson och Bojan Djordjic rök ihop efter EM-kvalmatchen, 30 sekunder in i Sportnytt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.