Jennifer Hermoso har gått igenom en tuff tid efter kyssen efter VM-finalen. Foto: Susana Vera / BILDBYRÅN

Jennifer Hermoso i första långa intervjun efter skandalkyssen: ”Har varit väldigt svårt”

Uppdaterad
Publicerad

Jennifer Hermoso hamnade i centrum efter Spaniens VM-guld i somras.

I samband med prisutdelningen blev hon kysst av det spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales – vilket ledde till att Rubiales senare avgick och blev avstängd internationellt.

Nu har Hermoso gjort sin första långa intervju efter stormen, i tidningen GQ.

– Dessa veckor har varit väldigt svåra, erkänner hon.

Efter att Spanien säkrat sitt VM-guld kysste förbundsordföranden Luis Rubiales spelaren Jennifer Hermoso. Hermoso menade att hon inte givit samtyckte till kyssen, och det hela ledde bland annat till att Rubiales blev avstängd från all fotboll, en rättslig process och att Rubiales avgick från sin post.

Hermoso själv har undvikit att göra längre intervjuer, men bryter nu tystnaden i ett långt reportage i tidningen GQ.

”Skadat mig mycket”

Där berättar hon bland annat hur han har upplevt tiden sedan VM-finalen.

– Dessa veckor har varit väldigt svåra. Och att behöva (i samband med utredningarna – både inom fotbollen och rättsligt, reds anm) berätta om det om och om igen har också skadat mig mycket, säger hon, och fortsätter:

– Men jag visste att jag behövde släppa det på något sätt. Jag fortsätter att jobba med det tillsammans med min psykolog, som jag har arbetat tillsammans med i många år.

– För mig är mental hälsa lika viktigt som den dagliga träningen, precis som att jag behöver sömn för att orka träna. Tack vare henne (psykologen) känner jag mig stark och inte nedbruten. Jag har inga funderingar på att sluta spela fotboll och har inte tappat min entusiasm.

Hon berättar även att stödet hon fått betytt mycket.

– Det gav mig styrka att fortsätta gå igenom det. Det finns många kollegor som behövde att någon höjde rösten, säger hon.

BAKGRUND: Detta har hänt:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.