Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennifer Hermoso har vittnat om Luis Rubiales skydd. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jennifer Hermoso anmäler Luis Rubiales efter kysskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Förra måndagen inledde spanska riksåklagaren en utredning gällande sexuella övergrepp mot Luis Rubiales.

Nu ska Jennifer Hermoso också ha anmält förbundspampen, uppger landets åklagarmyndighet.

Turerna har varit många och kritiken massiv efter att Luis Rubiales kysste den spanska stjärnan Jennifer Hermoso på munnen under prisscermonin efter landets VM-guld.

Spanska förbundet kräver pampens avgång och Fifa har stängt av honom från all fotbollsrelaterad aktivitet i 90 dagar. Rubiales själv säger att kyssen var i samförstånd, något Hermoso förnekar, och att han har utsatts för ”lynchning”.

Anmäls för sexuella övergrepp

Förra måndagen inleddes även en juridisk process då spanska riksåklagaren startade en utredning gällande sexuella övergrepp. Under onsdagen rapporterar flera spanska medier att Jennifer Hermoso nu också har anmält förbundstoppen.

Enligt åklagarmyndigheten kan en ny lag om sexuellt samtycke i Spanien leda till att Rubiales riskerar böter eller fängelsestraff mellan ett till fyra år om han döms, rapporterar AP.

ARKIV: Rubiales fördöms av Janne Andersson (30 augusti):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när Janne Andersson fördömer Luis Rubiales. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.