Det var kokande hett på Djurgårdens träningsanläggning Kaknäs. Foto: TT

Jesper Nyholm om den ”förbjudna” övergången: ”Jag har fått en chans”

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte mycket som tydde på att Jesper Nyholm skulle kunna återuppta sin fotbollskarriär efter en extremt svår benskada för nästan 2,5 år sedan. När inte AIK kunde erbjuda kontrakt skrev mittbacken på för värsta konkurrenten Djurgården.

– Jag har fått en chans, säger Nyholm till SVT Sport.

Det var i en match i Svenska Cupen mot Örebro i mars 2018 som dåvarande AIK:aren Nyholms ben gick rätt av efter en duell och han fick tillbringa en månad på sjukhus, genomföra ett tiotal operationer och gick ner tio kilo.

– De sa att jag riskerade att få en droppfot (hängande fot) och inte skulle kunna springa mer. Det var även något som gick fel och det kunde ha slutat med katastrof, säger Nyholm som sattes i rullstol och sedan fick ta sig fram stapplande på kryckor.

Minst 200 rehabpass

Han drog på sig blodförgiftning och det var tal om amputation.

Med en sällan skådad järnvilja har Nyholm lyckats få ordning på kroppen efter minst 200 rehabpass. Med hjälp av AIK:s organisation har Nyholm kommit tillbaka – för att skriva på för största rivalen tvillingklubben Djurgården, en övergång som en del fans reagerat negativt på.

– Jag förstår det eftersom det är mycket känslor. Men jag behövde en inkomst och fick inget kontrakt med AIK. Sedan hörde Bosse (Andersson, Djurgårdens sportchef) av sig och jag har fått den här chansen, säger Nyholm.

Enligt personer som sett mittbacken Nyholm på träning ser han ut att ha ett bra tempo i kroppen och en bra tajming med bollen.

– Det är nog inte jättelångt bort till en bänk, funderar Nyholm som trotsat läkardiagnoserna.

26-åringen ler och säger:

– Jag vill göra det här för att se om det fungerar, säger Nyholm, och sveper i sig ett glas svalkande dryck i den 30-gradiga hettan.

MER DIF: Djurgården överkört av Norrköping (21 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.