Foto: TT Nyhetsbyrån

Jesus frälste Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Gabriel Jesus avgjorde kvartsfinalen mot Paraguay i sista straffomgången för sitt Brasilien i Copa America.

– Jag kände mig säker att om jag slog straffen som jag tänkte mig så skulle den gå in, sa Jesus om straffen som skickade Brasilien vidare till semifinal.

Det blev inga mål under ordinarie tid och kvartsfinalen avgjordes med straffläggning. Och det avgörandet slutade med att Derlis González Galeano grovt missade Paraguays femte straff, medan Gabriel Jesus iskallt satte Brasiliens sista.

Därmed slutade matchen 4–3, efter två tidigare missade straffar av Gustavo Gómez Portillo (Paraguay) och Roberto Firmino (Brasilien).

Copa America

I Copa America spelas ingen övertid utan efter ordinarie tid så blir det straffar.

Där avgjorde alltså Gabriel Jesus, som i gruppspelet missat en straff i 5-0-segern mot Peru.

– Jag kände mig säker att om jag slog straffen som jag tänkte mig så skulle den gå in. Jag var rätt upprärd efter förra missen, att jag inte slog den som jag hade tänkt. Den här gången väntade jag på att målvakten rörde sig och slog in bollen åt andra hållet, sa Jesus efteråt.

Brasilien dominerade stora delar av ordinarie matchtid. Speciellt efter den 58:e minuten då Paraguays Fabian Balbuena visades ut efter en kapning av Firmino.

Möte med Argentina kan vänta

2011 och 2015 slog Paraguay ut Brasilien på straffar i kvartsfinal i Copa America men i natt fick alltså brassarna revansch.

Brasilien kan nu få möta ärkerivalen Argentina i semifinal. Argentina ska bara avklara Venezuela i sin kvartsfinal i natt.

Vid alla fyra tidigare tillfällen när Brasilien stått som värd för Copa America har man vunnit. Senast det hände var 1989.

Copa America

Brasilien logo

Brasilien

4 - 3

0-0 (Fulltid)

Paraguay logo

Paraguay

Arena do Grêmio, Porto Alegre
Publik: 44902
Domare: Roberto Tobar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet