Jonas Eriksson. Foto: Bildbyrån

Jonas Eriksson blir expert i SVT under EM

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare fotbollsdomaren Jonas Eriksson blir expert i SVT under EM.

Givetvis med extra fokus på regler och domslut.

– Med min erfarenhet av 31 års dömande, och fyra år som expert efter karriären, har jag en speciell inblick i hur det fungerar, säger han.

Jonas Eriksson är Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare med stora internationella meriter.

Den tidigare elitdomaren har varit med under fotbollsmästerskapen på SVT sedan fotbolls-VM 2018 och är nu klar som expert för damernas EM.

Fotbolls-EM

– Det är världens bästa sommarjobb, säger Jonas Eriksson.

Han kommer att synas under ett antal utvalda tillfällen under mästerskapet och givetvis blir det med extra fokus på regelboken och domarna.

– Det är ju där jag har min hemvist. Sedan tror jag att jag visat för alla att jag klarar av både teknik och taktik. Vi diskuterar det taktiska, laguttagningar och mål, men det vi alltid landar i är domslut. Var det offside? Skulle Sverige fått en straff? Med min erfarenhet av 31 års dömande, och fyra år som expert efter karriären, har jag en speciell inblick i hur det fungerar, säger han.

Sedan tidigare är det klart att studion kommer ha flera experter med olika specialområden, så som SVT Sports Daniel Nannskog, landslagets Nilla Fischer, damallsvenska mittfältaren Lisa Dahlkvist och förbundskaptenen för Australiens damlandslag Tony Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet